Make your own free website on Tripod.com

Kroegentocht Geraardsbergen
Kroegentocht 2001

Home

Info
Kroegentocht 2001
Kroegentocht 2000
Organisatie
Foto's
Links
Kontakteer Ons

Programma van 15 september 2001.

Bill Roseman Trio - 't Kaboesjken (markt)

Bill Roseman is geboren in de jaren zestig in New Jersey, niet ver van Philadelphia. Al op jonge leeftijd werd hij een muziekliefhebber luisterende naar Rock en Philly soul op de radio. Toen hij naast muziekliefhebber ook muziekstudent werd, ging hij op zoek naar de oorsprong van de popmuziek die toen zo populair was. Hier ontdekte hij de blues, onder andere via de muziek van artiesten als Michael Bloomfield en BB King. Alhoewel je in zijn muziek elementen van Rhythm & Blues, funk, jazz en zelfs country herkent, ligt het zwaartepunt toch bij onversneden swingende blues. Als gitarist, songwriter en zanger van de MSB, heeft Bill bewezen een dynamische muzikant te zijn die zijn hart verpand heeft aan de blues.

Cool Jazz - t' Groot Kaffee (markt)

Cool Jazz werd opgericht rond zangeres Marjolein Kneut en Saxofonist Filip Demeyer. Ze brengen nummers uit de Cool periode (begin jaren 50) en laten zich inspireren door de legendarische duo's Mulligan-Baker, Mulligan Brookmeyer. Ze worden begeleid door gitarist Hans Van Oost en Filip Deprez aan de contrabas.

Kadril - Molly Malones (Nieuwstraat)

Kadril is een folkband die de verdienste heeft de eerste Vlaamse band te zijn die erin slaagt de traditionele folkmuziek te versmelten met elementen uit de rockmuziek. Onder invloed van groepen zoals Rum en Het Kliekske werd de groep in 1976 opgericht. Ze speelden aanvankelijk volksdansen waaronder de kadril. Gaandeweg kwamen er in hun muziek steeds meer elementen uit de rockmuziek. Over de jaren heen maakte ondermeer Patrick Riguelle deel uit van Kadril. Momenteel is de leadzangeres Eva De Roovere,die furore maakte in het cabaretcircuit. We zijn niet weinig fier om deze toonaangevende folkgroep op onze kroegentocht te kunnen programmeren.

The Ladybirds - Saf (Stationsplein)

The Ladybirds is een jazz-trio onder leiding van gitarist Bruno De Groote. Het leeuwendeel van hun repertoire putten zij uit de swing-jazz, hoewel met het grootste gemak uitstapjes worden gemaakt naar de meest uiteenlopende stijlen zoals latin-jazz, blues en rock'n'roll of bebop. Op die manier staan The Ladybirds ondanks hun minimale bezetting steeds weer garant voor boeiende, aanstekelijke optredens. Voor hun optreden op onze kroegentocht komen ook trompettist Yves Fernandez en trombonist Frederik Heirman de band vervoegen. Beiden verdienden hun sporen bij Big Band 86, zoals ook drumster Isolde Lasoen.

Blue 'n' Groovy - Muziekcafe Boogiewoogie (Adamstraat)

Blue 'n Groovy is een internationale zesmansformatie gevormd rond enkele beroepsmusici die elkaar regelmatig ontmoeten in allerlei jazz- en andere ensembles. Ze besloten deze eigen vaste groep op te richten, met muziek die zich situeert op de grens tussen jazz en andere genres zoals soul, funk, latin,... De keuze van het repertoire is vooral geinspireerd door Herbie Hancock, Horace Silver, George Benson, Maceo Parker. In hun gedrevenheid en optimisme brengen ze een show met frisse podiumact, moderne belichting en geraffineerd talent. Uit Geraardsbergen zijn Didier Heggerick (bastuba), Gino Franceus (B3 hammond orgel) en Stefan 'Dulle' Delannoit (percussie). Drummer Gino van Soulsucker en Canadees Pierre Lafontaine (writer/saxofonist)vervolledigen het orkest. Dit onder de vakkundige leiding van de uiterst getalenteerde trompettist Henk Deloose. Een belgische primeur die het nazomerse stof allicht sterk zal doen opwaaien.Blink - De Cerkel (markt)

Blink brengt met een 4-tal muzikanten uitsluitend muziek uit de jaren 50, als een soort hommage aan de grondleggers van de hedendaagse rock. Rockabilly is aanstekelijke muziek en is terug in de belangstelling, samen met swing. Ze brengen nummers van o.a. Gene Vincent, Johnny Bonnette, Eddy Cochran en Elvis Presley. Blink kan uitstekende referenties voorleggen, zoals de Gentse Feesten en Marktrock Leuven.

The Jerry Devils - Sportkring (markt)

Dit is een amusante swingende New Orleansband die werd opgericht door animator Jerry Devil. Niet alleen zorgt deze Geraardsbergse formatie voor een authentieke sfeer, maar ook laat zij de echte jazzliefhebber genieten van de oudere jazzstijl uit de jaren 20, afgewisseld met recentere New-Orleans en Dixieland-nummers. Sfeer en afwisseling verzekerd.

The Hot Paddlewheel Jazzband - Grupello (Stationsplein)

Een dynamische band ontstaan uit de jazz-vriendelijke bodem in de Denderstreek, onder impuls van een 6-tal muzikanten die hun sporen verdienden in andere bands. De naam is ontleend aan het stuwende rad (paddlewheel) van de prachtige "steamboats" op de Mississipi in Louisiana, de bakermat van de dixieland-muziek.

Duchamp's Wurlitzer - Cafe De Nuit (stationsplein)

Patrick Alessi is wellicht een van de best bewaarde geheimen in muzikaal Belgie. Zijn gouden stem is op letterlijk honderden albums en singles te horen, van Toots Thielemans tot Johan Verminnen. Live toerde hij o.m. met Clouseau en Raymond van het Groenewoud, om er maar een paar te noemen. Mid jaren 80 trad hij zelf in "the spotlight" met zijn groep Charms, en nu is het eindelijk weer zover. Duchamp's Wurlitzer brengt het beste van de popgeschiedenis in een akoestische versie en steekt het voor de gelegenheid in nieuwe, verfrissende arrangementen. Popmuziek : puur en akoestisch.

Twilight - cafe Dirk White

Dit trio brengt naast eigen versies van bekende jazzstandards ook nummers in de Latijns-Amerikaanse sfeer. De groep is opgebouwd rond zangeres Karine Bosanne. Verder hoort U pianist Willy Adams en drummer Rudy Sterckx.